Gjitaret

llojet e faunes

Përbërja llojore e faunës së parkut karakterizohet nga shumëllojshmëria jo vetëm përsa i përket grupeve faunistike, por edhe në nivelin e numrit të madh të llojeve, të cilat e cilësojnë parkun si përfaqësues të një ekosistemi shumë të rëndësishëm dhe të pasur, me rreth 668 lloje. Klasa e insekteve janë identifikuar 426 lloje. Herpetofauna e hapësirës së parkut është shumë e pasur dhe relativisht e mbrojtur mirë. Gjenden 12 llojeve Amfibësh dhe 25 lloje Zvarranikësh.

Dignissim diam quis enim lobortis scelerisque fermentum dui faucibus in. Dignissim enim sit amet venenatis urna cursus eget. Dignissim diam quis enim lobortis scelerisque.

SAFARI & ADVENTURE PARK

Ndiq shtigjet

Maecenas vestibulum mollis diam. Ut a nisl id ante tempus hendrerit. Fusce risus nisl, viverra et, tempor et, pretium in, sapien.

Llojet e faunes

Ujku

UJKU Emri shkencor: Canis Lupus , Familja: Canidae, Rendi: Carnivora, Gjatësia: 140 – 170 cm, Lartësia nga niveli i shpatullës: 60 – 90 cm, Pesha: 16-70 kg ( mashkulli është më I rëndë) Etologjia: Kafshë shumë sociale dhe inteligjente, bashkëpunon me individë të tjerë për të ruajtur balancën e popullatave të preve si ( dreri, derri I egër etj ) Habitati: Pyjet në zonat malore e kodrinore, Statusi i ruajtjes: Afërsisht I kërcënuar (IUCN)

Ariu i murrme

Emri shkencor: Ursus arctos arctos; Familja: Ursidae; Rendi: Carnivora; Gjatësia:100 –250 cm; Lartësia nga niveli i shpatullës: 70-150 cm; Pesha: 80- 300 kg; Habitati: Pyjet gjetherënës dhe të përzier; Statusi i ruajtjes: I cënueshëm (IUCN)

Macja e eger

Emri shkencor: Ursus arctos arctos; Familja: Ursidae; Rendi: Carnivora; Gjatësia:100 –250 cm; Lartësia nga niveli i shpatullës: 70-150 cm; Pesha: 80- 300 kg; Habitati: Pyjet gjetherënës dhe të përzier; Statusi i ruajtjes: I cënueshëm (IUCN)

Kaprolli

Emri shkencor: Capreolus capreolus; Familja: Cervidae; Rendi: Artiodactyla; Habitati: Pyjet gjetherënës dhe të përzier, ose halorë, kullotat, tokat bujqësore; Statusi i ruajtjes: Pak problematik LC (IUCN)

Derri i eger

Emri shkencor: Sus scrofa. Derri i egër lë gjurmën e një thundre të ndarë. Shpesh thundrat anësore janë të dukshme pasi ndodhen më poshtë në çdo këmbë, krahasuar me thundrakë të tjerë.

Baldosa

BALDOSA Emri shkencor: Meles meles Baldosat kanë një gjurmë të gjerë me kthetra të gjata, perfekte për të gërmuar. Të 5 gishtat janë të vendosura në një hark rreth një putre të rrumbullakët.

Lepuri i eger

Emri shkencor: Lepus europaeus Gjurmët e lepurit të egër janë në formë ovale. Këmbët e tij janë të mbuluara me gëzof çka bën që gjurma e tij mos të jetë shumë e qartë.