Zvarraniket

Zhapiku me pllaka

Emri shkencor: Algyroides nigropunctatus; Gjatësia: Zakonisht më pak se 20 cm;. Habitati: Pyjet me çeltira, shkurret, gardhet, ullishtat, muret dhe gërmadhat.; Statusi i Ruajtjes: Pak i rrezikuar (IUCN)

Neperka me bri

Emri shkencor: Vipera ammodytes; Gjatësia: Zakonisht më pak se 85 cm; Etologjia: Është helmuese por aspak agresive; Habitati: Habitate të thatë, shkëmbore, përfshirë pyjet e rralluar, shkurret, muret e gurta, arat e mbjella; Statusi i Ruajtjes: Pak i kërcënuar (IUCN)

Gjarpri i ujit

Emri shkencor: Natrix natrix; Gjatësia: Deri në 200 cm, (femrat zakonisht më të gjata); Etologjia: Nuk është helmues; Habitati: brigjet e pellgjeve, korijet, skajet e arave dhe pyjeve; Statusi i Ruajtjes: Pak i kërcënuar (IUCN)